Измама с доставка на маски: Вместо санитариите, получавате опаковки от кафе

Семейство в Созопол бе брутално измамено, след като плати 130 лева за дефицитната стока

Новини
10:50 - 01 Март 2020
2425
Измама с доставка на маски: Вместо санитариите, получавате опаковки от кафе

Поредната измама с една от най-дефицитните стоки на пазара у нас - медицински маски, завъртяха мошеници. Жертва на тарикатите стана младо семейство от Созопол. След като обикаляли из аптеките и не могли да си намерят от ценните консумативи, съпрузите започнали да търсят в интернет и там попаднали на "изгодна" оферта.  

Жената намерила обява от човек, който предлагал неограничени количества от дефицитната стока при това на доста прилична цена - по 32 лв. за кутия със 100 бройки. Без да губи време, жената поръчала четири кутии с маски, като се уговорила с продавача, че ще плати сметката с наложен платеж при доставката.
 
В събота тя получила известие от куриерска фирма, че пратката е вече в офиса им в Бургас. По обяд съпругът пристигнал и взел чаканите маски, за които платил общо 134 лева, без да ги отвори защото изпращачът не включил екстрата "преглед на съдържание".
 
Когато отворил пакета обаче, установил, че е брутално измамен. Вместо 400 предпазни маски, пакетът бил пълен с празни опаковки от кафе и пластмасова закачалка. Ужиленият мъж пристигнал веднага в полицията и подал сигнал.
 
По случая вече е образувана преписка, а от ОДМВР-Бургас предупредиха за пореден път при поръчки по интернет да се ползва опцията “преглед на съдържание” преди да се осъществи наложния платеж. Униформените съветват още поръчките да се правят през официални online търговци или платформи, а не чрез частни лица или през групи в социалните мрежи и призовават гражданите да бъдат особено внимателни.