Измама: софиянец "продаде" 2 пъти апартамента на майка си

47-годишният В. В. отива в затвора за 11 месеца

Общество
16:11 - 22 Януари 2021
2174
Измама: софиянец "продаде" 2 пъти апартамента на майка си

47-годишният В. В. е признат за виновен за измама с имот, заради което отива в затвора за 11 месеца. Той ще търпи наказанието си при първоначален строг режим, съобщиха от прокуратурата.

През февруари 2018 г. в София подсъдимият В. В. излъгал Г. Я., че е собственик на недвижим имот - апартамент в София. Подсъдимият представил на Г. Я. договор за покупко-продажба на посочения имот, с който удостоверил, че жилището е собственост на майка му, която е починала, както и че В. В. бил единствен наследник.

В. В. не е собственик на имота, тъй като той вече е продаден. На 14.02.2018 г. в кантора на нотариус в София измамникът предоставил  всички изискуеми документи, след което бил издаден нотариален акт за покупко-продажба на имота. Посочената в нотариалния акт сума била заплатена от Г. Я. на подсъдимия по банков път. По този начин В. В. причинил на Г. Я. имотна вреда в размер на 35 100 лева.

Деянието В. В. извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.