Измамница завлече благодетел с 8000 лв.

Жената е майка на 2 деца

Новини
16:17 - 23 Януари 2020
1555
Измамница завлече благодетел с 8000 лв.

30-годишна майка на две деца отива на съд за измама в размер на 8000 лв., съобщиха от Варненската районна прокуратура.

За по-малко от два месеца през есента на 2018 г. Гергана Н. успяла да измъкне сумата от състрадателен земеделец. Жената отишла в цеха му в Девня с двете си боси и гладни деца и го помолила да ги нахрани. Оплакала се, че съпругът й я изоставил и няма средства и работа.

Историята трогнала фермера, който оставил гостите да преспят в цеха и дал на Гергана пари. Не след дълго тя започнала да го търси отново с молби за финансова помощ – за животоспасяваща операция, за плащане на здравни осигуровки, за настаняване на децата в социален дом.

Благодетелят откликвал, докато накрая Гергана му се обадила и под предлог, че е отвлечена, поискала 1000 лв., за да плати откуп. Тогава земеделецът се усъмнил в думите й. С помощта на свои роднини тръгнал да търси Гергана. Открил я в близко село. С нея били и децата й, които уж били в социален дом. Измаменият подал сигнал в полицията.

Разследването установило, че Гергана не е ползвала медицински услуги, нито е лежала в болница. За престъплението полуграмотната жена може да бъде осъдена на лишаване от свобода от 1 до 6 г.