Измамници насред пандемията: Предлагат хипноза срещу коронавирус

КЗК ще глоби медията заради нелоялната търговска практика

Топ
21:12 - 25 Август 2020
2414
Измамници насред пандемията: Предлагат хипноза срещу коронавирус

Скандално предложение отправя наш електронен сайт - хипноза срещу коронавирус. Комисия за защита на потребителите ще наложи санкция, като определя офертата за нелоялна търговска практика в момент, в който целият свят търси лекарство срещу Ковид-19, предава БНТ.

"Мощни внушения за протекция" - такова е обещанието на 35-минутната онлайн хипноза. Авторката ѝ е сложила цена от близо 18 лева, но е отбелязала и възможност потребителите да я ползват безплатно. Те биват изкушавани, че ще получат нещо съвсем без пари и че то ще съдържа в себе си някакво ефикасно средство за решаване на такъв проблем, който засега няма решение, каза Димитър Маргаритов, председател на Комисия за защита на потребителите.

Примерно, да кажем, хората, които са се заразили, по някакъв начин са се страхували да не се заразят. От страха си, може да им е отслабнала имунната система и да са се заразили заради това - заради страха им, смята авторката.

Посланието обаче е стигнало до немалък брой хора. Освен че не може да навреди, едно е напълно сигурно - че няма да може да помогне, каза още той.

Комисията вече е решила - санкция със сигурност ще има. Като предупреждение, че съмнителни обещания за лечение срещу Ковид-19 не бива да се разпространяват.