Изнасилвачът Бил Козби подкрепи Харви Уайнстийн

През 2018 г. актьорът беше осъден на килия от три до десет години за секс гаври

Новини
17:38 - 25 Февруари 2020
3196
Изнасилвачът Бил Козби подкрепи Харви Уайнстийн

Осъденият за изнасилване комик Бил Козби подкрепи Харви Уайнстийн, след като той получи присъда за същото престъпление. 82-годишният актьор и бивш любимец на цяла Америка изпрати писмо до американските медии, в което се казва, че това е „един много, много тъжен ден”.

Припомняме, че в понеделник Върховния съд в Ню Йорк осъди Уайнстийн за изнасилването на начинаещата актриса Джесика Ман, както и асистенката си Мими Халей.

След произнасянето на присъдата говорителят на Козби изпрати до медиите писмото на актьора. В него пише, че присъдата не е шокираща, защото: „Нямаше никакъв начин г-н Уайнстийн да получи честен и независим процес. Ето го въпросът, който трябва да преследва всички американци, особено богатите и известните мъже... Къде в тази страна можем да намерим честна и независима съдебна система?”

През 2018 г. Бил Козби беше осъден на от три до десет години затвор за изнасилване.

Козби бе признат за виновен, че през 2004 г. е упоил и изнасилил Андреа Констанд. Той беше обвинен от над 60 други жени, че им е давал силно действащи сънотворни, след което ги изнасилвал. Повечето от тези обвинения обаче бяха с изтекла давност и нямаше как да стигнат до съдебната зала.

Процесът срещу известния актьор започна през 2016 г. През април 2018 г. той беше признат за виновен, с което се превърна в първата звезда, която получава присъда за сексуално посегателство след началото на кампания #MeToo през 2017 година.

"Може никога да не узнаем всички факти около неговия двойствен живот на сексуален насилник, но с продължилата десетилетия кариера на сериен изнасилвач е приключено", зави в изявление за медиите Констанд.

Превод от в. Сън"