Изнасилвачът на десетки жени се скри в Холандия?

Делото срещу Илко Тонев – Гаргамела не може да тръгне заради бягството му от страната

Общество
14:58 - 03 Ноември 2020
4063
Изнасилвачът на десетки жени се скри в Холандия?

В Бургаския окръжен съд тръгва делото за едно от може би най-бруталните престъпления в последното десетилетие.

Изверг се гаври с нечовешка жестокост с жени, пребива ги почти до смърт, изтезава ги, обезобразява ги, хвърля ги на улицата да проституират, дрогира ги до безпаметност и се забавлява с тях.

Това е Илко Тонев – Гаргамела – по думите на негови авери – дребен криминален играч от Хасковско, който и към момента се укрива от българското правосъдие – по последни данни на разследването – в Холандия.

През 2017 г. Гаргамела смазва от бой една от робините си, докато тя не изпада в кома, след което я захвърля пред Спешното в Бургас. Изпочупени зъби, разбит череп и ребра, прорезни рани по корема и врата, изгаряния, пукнат бял дроб, обезобразено лице, което прилича на пихтиеста маска, синини и хематоми по цялото тяло – това е част от животинското отмъщение срещу Маргарита, която прави опит да избяга от изверга-сутеньор.

Жестокостта на Гаргамела може да  се сравни само с тази на д-р Менгеле или някой от най-свирепите герои на Стивън Кинг.

Днес Бургаският окръжен съд в съдеен състав, в който попаднаха Светлин Иванов и Ангел Гагашев не даде ход на делото поради отсъствието на обвинения в две тежки престъпления Илко Тонев. Присъствието на Гаргамела е задължително, предвид характера на деянията му, които са извършени с изключителна жестокост. Това се оказа пречка за тръгването на процеса, тъй като съдът няма информация за причините за неявяването му, както и дали е редовно призован. До следващото заседание ще бъде изискана допълнителна информация от холандските власти – докъде е стигнало разследването там, както и за местонахождението на Илко Тонев.

Пострадалата, която днес бе придружавана от майка си, потвърди в съдебната зала, че желае насилникът й да бъде доведен за старта на процеса и двамата да се изправят очи в очи. Три години след ужаса, който изживява, Маргарита изглежда, че се е възстановила физически, но дали е преживяла психическия ад, в който се е превърнал животът й след запознанството с Гаргамела. По информация на Флагман, тя е преживяла над 10 операции, сред които няколко животоспасяващи и сложни пластични интервенции.

Служебният защитник на Гаргамела – Николай Рачев информира съда, че за последно е имал връзка с клиента си преди няколко месеца, по вайбър. „От 2-3 месеца нямам връзка с него. В момента не контактувам с него, съжалявам. Не сме говорили“, каза Николай Рачев, който пожела да сподели дори един от аргументите, които смята да представи в защита на Гаргамела.

Флагман.бг припомня, че след неуспешен опит да избяга от мъчителя си в Холандия, през лятото на 2017 г. Маргарита е хвърлена отново на улицата, този път по Южното Черноморие. Китен, Равда и Слънчев бряг са новото й работно място, а тормозът не стихва.

Заради проблеми с бизнеса един ден Гаргамела просто откача и се нахвърля на Маргарита. Тя буквално е смазана от бой и изпада в кома. Въпреки че Тонев си мисли, че я е убил, той качва безжизненото й тяло в колата и я захвърля пред болницата в Бургас.  Дори и обръгналите на всичко полицаи са потресени от гледката на окървавената жена, която е със счупвания, пукнат бял дроб, вътрешни разкъсвания, а лицето й е като кървава маска. По-късно лекарите признават, че на моменти не са вярвали, че момичето ще се съвземе. В продължение на няколко дни те се борят за живота й, като след редица операции и манипулации Маргарита по чудо оцелява.

Междувременно Гаргамел е заловен от ченгетата в Китен и тикнат зад решетките. Тъй като при преследването той прави отчаян опит да избяга със скок от втория етаж, при който чупи прешлени, е вкаран в болница. След няколко дни престой в ареста е освободен под парична гаранция с мотива, че е със здравословни проблеми и едва ли може да се укрие. Независимо от сериозността на престъплението и от богатото му криминално минало, той е пуснат. И прави това, което повечето родни бандити в такива случаи. Не спазва нито едно от наложените му ограничения.

Излиза от България и бяга в Холандия, отново в Хага, като не плаща и гаранцията си. Гаргамел е осъждан за наркотици, публично известно е делото му за 2 кг. хероин, след което излежава присъда в затвора.

Властите издават европейска заповед за арест, влизат в следите му, като в Холандия бруталният Гаргамел е заловен, след което отново пуснат, а е трябвало да бъде екстрадиран в България. От няколко месеца няма и следа от него, не поддържа връзка дори с адвоката си.