Изнасилвачът Пеньо Мангъров кара дрогиран ламборгини в София

Рецидивистът е бил задържан и даден на съд

Общество
12:51 - 20 Април 2023
3405
Изнасилвачът Пеньо Мангъров кара дрогиран ламборгини в София

Серийният изнасилвач Пеньо Мангъров, който има няколко присъди за сексуални престъпления, е хванат да кара дрогиран ламборгини в София. Той бил заловен зад волана на луксозния модел “Урус” от 2018 г.

Месеци след като е освободен за пореден път от затвора, Мангъров бил спрян за проверка на 22 февруари на бул. “Тотлебен” в София. Пътните полицаи го тествали за дрога. Тестът отчел наличие на бензодиазепини. Това са група психоактивни вещества, които се съдържат в предписвани успокоителни лекарства. Мангъров веднага бил задържан, а Софийската районна прокуратура поискала постоянния му арест. Съдът обаче го пуснал под домашен арест.

Мангъров има висящо дело пред Върховния касационен съд. По него е обвинен за 3 изнасилвания и отвличане на млада пловдивчанка. По това дело Мангъров има присъда от 12 години от Апелативния съд в Пловдив, очаква се решението на ВКС.

Докато е лежал в ареста по това дело, той е имал телефон в килията си и е търсил нови жертви. В края на декември 2019 г. Мангъров се свързал във вайбър с красиво непознато момиче. Започнал да ѝ пише. Момичето отговорило и малко след това разговорът приключил. В началото 2020 година Мангъров отново започнал чат с нея. Тя обаче пренебрегнала повикванията му. Последвали обиди и закани за убийство.

Рецидивистът е обвинен и зa изнacилвaнe нa cтудeнткa в cтoлицaтa през 2018 г. Зaпoзнaли се в инcтaгрaм. Рaзбрaли ce зa cрeщa и мoмичeтo oтишлo. Дoбрoвoлнo ce кaчило в тaкcитo и влязло в дoмa нa Мaнгърoв крaй кинoцeнтърa в Coфия. Пили уиcки, a cлeд кaтo cтудeнткaтa oткaзaлa дa прaвят ceкc, Пeньo пoбecнял и я изнасилил. Делото е висящо в Софийския районен съд.