Изнасилвачът Йохан се моли в съда: Не искам в ареста, там ме бият!

Разпитът на пострадалата унгарка наподобява еротичен разказ на шестокласник, заявиха адвокатите на холандеца

Актуални новини
18:12 - 16 Януари 2020
7387
Изнасилвачът Йохан се моли в съда: Не искам в ареста, там ме бият!

"През 7-те дни, в които бях задържан, аз непрекъснато бях бит, ритан, злоупотребяваше се с мен. Моля не ме връщайте там. Няма да се скрия и да извърша престъпление, докато съм под домашен арест". Това заяви пред Софийския районен съд холандецът Йохан Стелингверф, по-известен като Валиумния изнасилвач. 

Той бе доведен с полиция в съда в 16,30 ч., след като прокуратурата внесе искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража". 

Йохан Стелингверф бе обвинен във вторник вечерта по второ дело за изнасилване. По-рано, на 26 декември, той бе задържан по друга жалба на 32-годишна софиянка, но тогава градският съд го пусна под домашен арест. За случая Lupa.bg тогава първи съобщи, два дни преди останалите медии.

"Ваша чест, през изминалите две седмици бях под домашен арест и оправдах доверието, което съдът ми оказа. Никакво престъпление не съм извършил. През цялото време бях там (жилището, в което е под наем). Когато полицаите идваха да ме контролират, аз винаги отварях вратата. Не наруших доверието, което ми бе оказано", заяви холандецът. 

Той живее под наем в апартамен на ул. "Одрин". Престъплението, за което е обвинен по българския закон, се наказва със затвор от 2 до 8 години. Същевременно живущите в кооперацията настояват той да напусне апартамента, в който е настанен под наем.

Двама адвокати ще защитават нидерландеца в съда. Те заявиха, че няма обосновано предположение Йохан да е извършил престъпление. "Има само разпит на пострадалата унгарка, който наподобява еротичен разказ на шестокласник", каза един от адвокатите. Според него Йохан е с чисто минало и не е осъждан. 

В момента Софийски районен съд заседава по искането за арест. Очаква се решение по-късно тази вечер.