Изнасилване под натиск? Фаталната Мария Филипова неочаквано сменила показанията си за Божков

На 5 септември ще стане ясно какво бъдеще очаква олигарха - решетки или свобода

Общество
17:15 - 28 Август 2023
19039
Изнасилване под натиск? Фаталната Мария Филипова неочаквано сменила показанията си за Божков

Бившата шефка на Комисията по хазарта Мария Филипова е обвинила хазартния бос Васил Божков в опит за изнасилване по време на втория си разпит. При първия тя обяснила, че не е имала проблеми с него, във втория обаче разказала, че той я накарал да забави лиценза на свой конкурент и след като тя отказала, той се опитал да я изнасили. Това разкриха пред Lupa.bg запознати с повдигането на обвинения на олигарха от правораздавателната система. 

По думите на Филипова опитът за изнасилване бил направен в неговия кабинет. Той я бил целунал и опипал. 

За намеренията на хазартния бос стана ясно, докато се гледа мярката му за неотклонение в събота. 

Съдът остави Васил Божков в ареста. Магистратите приеха, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Васил Божков е извършил престъпленията, за които е обвинен във връзка с организираните от него хазартни игри и укриването на дължими към бюджета такси за тях.

Има доказателства още, че предлагал подкупи на висши длъжностни лица, като председатели на ДКХ и служители на комисията, както и е давал такива, за да плаща по-ниски от дължимите такси, както и да се пречи за издаването на лицензи на негови конкуренти, или пък за се отнемат вече издадени лицензи на оператори, които Божков не контролира.

Съдът не намира, че има опасност Божков да извърши друго престъпление, но има опасност да се укрие и счита, че най-адекватната мярка е задържане под стража.

На 5 септември олигархът ще обжалва задържането си. Ако той остане зад решетките, това означава, че милост за него няма да има. Ако пък бъде пуснат на свобода, това ще бъде знак, че бъдещето му е уредено. 

"За Божков сега започва всичко отначало. Може би сгреши, че избяга в Дубай, тъй като вече щяха да са гледани мерките му за неотклонение. Сега можеше спокойно да напуска страната и да си движи бизнеса, както прави съпругата му Елена Динева. Тя няма забрана да излиза навън, след като прекара 8 месеца в ареста", коментираха пред Lupa.bg юристи.