Изненада: Бившият конгресмен хомофоб Арън Шок се оказа гей

Истината лъсна след дълги години скандални изказвания и действия срещу събратята му и още повече пикантни снимки

Нещо за четене
09:48 - 06 Март 2020
7338
Изненада: Бившият конгресмен хомофоб Арън Шок се оказа гей

Изненадващо, Арън Шок, бивш конгресмен републиканец и отявлен хомофоб излезе с дълъг пост в Инстаграм, в който признава... че е гей.

Изненада всъщност няма, тъй като сексуалността на бившия конгресмен, който беше представител на републиканците в 18-ия конгресен район на Илинойс от 2009 до 2015 г., от години се дискутира във връзка с отявлената му хомофобия, която той щедро лееше срещу събратята си в продължение на години.

Сега Шок обяснява явното противоречие с консервативното си възпитание, но казва, че трябва да изясни сексуалността си.

Бившият конгресмен Арън Шок често позира заобиколен от полуголи мъже

Признанието всъщност не е изненадващо, защото сексуалната ориентация на Арън Шок е широко обсъждана след 2004 г. във връзка с крайните му политически възгледи. В интервю за сп. Details през 2009 г. той категорично заявава, че не гей.

През април 2018 г. политикът беше заснет на музикалния фестивал Coachella  в компанията на няколко гей мъже. На клип от събитието, разпространен в социалните мрежи, Шок прегръща и целува непознат за аудиторията мъж. Месеци по-късно той беше заснет да танцува на гей парти в Лос Анджелис. Позирането му на плаж с израелския гей актьор Елиад Коен също подсказва недвусмислено за какво става дума. На фотосите двамата са полуголи и очевидно се радват на компанията си.

Арън Шок се заиграва на плажа с известния израелски актьор и открит гей Елиад Коен

Признанието на Шок обаче е критикувано от гей активисти заради гласуванията му в миналото, насочени срещу гей общността.

Той гласува против премахването на ЛГБТ хората да служат във военните части, срещу разширяването на защитата срещу престъпления от омраза, включващи сексуалната ориентация и половата идентичност, както и в полза на Закона за защита на брака, който го определя като съюз между мъж и жена.

Арън Шок не се извинява за всичките злини, които е сторил на гей общността, но обяснява, че противопоставянето на еднополовите бракове е продукт от онова време и с необходимостта да защитава позициите на избирателите си.

“Предполагах, че ако се представям като гей конгресмен няма да се хареса на моите избиратели”, оправдава се бившият политик.

“Истината е, че ако днес бях в Конгреса, бих подкрепял ЛГБТ правата по всякакъв начин", обобщава разкаялият се бивш конгресмен и вече бивш хомофоб. 

Дали гейовете ще простят на Арън за политическото му минало, в което той многократно е гласувал срещу правата им?