ИЗНЕНАДА: Хулената у нас Рут Колева става преподавател в "Бъркли"

Топ училището за изкуства привлече българката за ментор, след като не успя да й даде пълна стипендия за възпитаник

Нещо за четене
14:47 - 02 Февруари 2023
5501
ИЗНЕНАДА: Хулената у нас Рут Колева става преподавател в "Бъркли"

Хулената за екстравагантните си обществени позиции, скандални видеоклипове и авангардно облекло певица Рут Колева е поканена да преподава в най-престижния колеж за музикални изкуства "Бъркли" в САЩ.

Новината съобщи тя във фейсбук профила си, като уточни, че тя е била на косъм да стане възпитаник на училището.

"През лятото на 2007 г. заминах за Атина, за да се явя на първото си прослушване в Музикалния колеж "Бъркли". Бях на седмото небе от щастие и това беше най-голямата ми мечта - да уча там. Бях приета в бакалавърската степен по изпълнителско майсторство: Вокал с частична стипендия, но въпреки това таксата за обучение беше около 15 000 щатски долара на семестър. Не отидох". 

А причината е финансова - семейството й не е можело да си позволи непосилната за българските стандарти сума. "Не учих нито вокал, нито изпълнителско майсторство в университета, а записах медии и комуникации в Утрехт, където таксата за обучение беше 1200 евро на година". 

"2023 г. В понеделник, 6 февруари, ще водя майсторски клас на магистърската програма "Съвременно изпълнение" в същия този музикален колеж "Бъркли".

Защото мечтите понякога не се сбъдват по начина, по който си ги представяш. ... И никога не бива да се съмнявате, че "това, което е писано да бъде, ще бъде", развълнувано написа изпълнителката на парчето със световна класа "Oceans".