Изненада: Иван Тотев номиниран за депутат от Зико

Бойко Борисов безспорен водач на листата на ГЕРБ в Пловдив

Политика
13:39 - 29 Януари 2021
2687
Изненада: Иван Тотев номиниран за депутат от Зико

Кметът на Пловдив Здравко Димитров-Зико съобщи, че е номинирал Бойко Борисов за водач на листата на ГЕРБ в Пловдив. На второ място е посочил градския лидер на партията Иван Тотев, а на трето - Спас Гърневски. "Дани Каназирева не съм я номинирал", категоричен е градоначалникът.

Издигането на Иван Тотев за народен представител е доста изненадващо, имайки предвид, че бившият кмет не се ползва с особена популярност в града и заради страха от загуба на ГЕРБ по време на местните избори през 2019 г. тогава ГЕРБ издигна Здравко Димитров, а не Тотев. Тогава самият Иван Тотев обяви, че няма да се кандидатира за трети мандат, но истината бе, че Бойко Борисов бе харесал областния управител на Пловдив за кандидат-кмет на града.

Днес Здравко Димитров допълни, че Спас Гърневски трябва да повтори мандата си в народното събрание. "Имам поглед върху работата му като народен представител, бивш кмет на Пловдив е. Заслужава отново да е депутат", каза Зико.

Предложенията за листата на ГЕРБ продължават до 8 февруари. Те се правят само от партийни членове. Повечето ги подават онлайн, но има и такива, които ходят лично до офисите на партията. От досегашните номинации във всяка присъства Бойко Борисов, като в тях се настоява той отново да е водач на листата в Пловдив-град. Фигурират също Томислав Дончев, шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, председателят на комисията по културата Вежди Рашидов. Активистите номинират и бившия кмет Иван Тотев, който ръководи партията в Пловдив. 

В градската организация на ГЕРБ са убедени, че ако Борисов отново е водач, хората ще излязат да гласуват и партията ще спечели отново пет мандата.