Изненада: Кольо Парамов се засили към БНБ

Финансистът получи подкрепа от Български съюз за директна демокрация

Политика
14:02 - 03 Юли 2023
7539
Изненада: Кольо Парамов се засили към БНБ

Финансистът Кольо Парамов ще се кандидатира за шеф на БНБ. Той е издигнат от Български съюз за директна демокрация (БСДД) , обявиха пред Lupa.bg от гражданската организация.

Кольо Парамов познава добре работата в БНБ, тъй като е бил там главен ревизор, както и началник на Вътрешен контрол. 

Парамов е бил народен представител от парламентарната група на БСП в XXXVI народно събрание. Бивш съветник на премиера Бойко Борисов. Бил е кмет на промишлено селище Ерма река, зам.-директор на „Горубсо“ – Златоград. На президентските избори през 2016 г. се кандидатира за вицепрезидент от Християн-социалния съюз заедно с Жорж Ганчев. 

Другата фигура, която е известно, че ще се бори за шефския пост в БНБ, е на Любомир Христов. Той е кандидатът на “Възраждане” за гуверньор. Номинацията му беше обявена на брифинг от партията в кулоарите на Народното събрание. Христов е бивш главен икономист и член на УС на БНБ.

Хората на Бойко Борисов ясно формулираха, че на финалната права на държавата към еврото предпочитат настоящият управител Димитър Радев да повтори своя мандат в БНБ.

“Продължаваме промяната” ще има собствен кандидат за БНБ, обяви Асен Василев. Той не потвърди, нито отрече дали става дума за Андрей Гюров.