Изненада! Микаела Шифрин номер 1 на спускането в Банско

Други имат повече опит в тази скоростна дисциплина, но се уча бързо, коментира американката

Спорт
12:30 - 24 Януари 2020 (обновена)
4187
Изненада! Микаела Шифрин номер 1 на спускането в Банско

Супер звездата в алпийскиоте ски Микаела Шифрин грабна изненадваща победа още в първия ден от стартовете за Световната купа в Банско.

Американката разби конкуренцията и в спускането, като счупи каръка да няма първо място от началото на тозин сезон, макар и да продължава да води в генералното класиране за Световната купа.

"Другите момичета имат повече опит специално в тази дисциплина. Но аз се уча бързо.", коментира изнандващата си победа Мики още по време на състезанието, когато стана ясно, че тя остава на челната позиция. Това е едва втора победа в спускане от Световната купа за американката.

Шифрин е специалистка в по-техничните дисциплини - слалом и гигантски слалом, а от скоростните е по-добра в супергигантския слалом. Но това не й попречи да спечели първото спускане в Банско и да се надява на победа и утре в същата дисциплина под връх Тодорка на много бързата, но и технична писта "Марк Жирардели".

Конкурентката на Микаела Шифрин в момента за Големия кристален глобус Петра Влъхова също направи великолепно каране, макар и тя да е спец в техничните дисципли. Словачката зае 6-о място.

Микаела Шифрин се спусна за 1:29.79 мин. Втора само на 18 стотни е друга специалистка в гигантския слалом италианката Федерика Бриньоне. Трета, също изнернадващо, е швейцарката Йоана Хелен, която записа най-доброто представяне в кариерата си. 

Снимки: Александър Велинов и Михаела Тхап за Lupa.bg