Изненада в Бундеслигата! Бохум попиля Байерн

Тимът от Рур се справи с шампиона само за едно полувреме

Спорт
20:16 - 12 Февруари 2022
1596
Изненада в Бундеслигата! Бохум попиля Байерн

Бохум постигна сензационна победа с 4:2 у дома над Байерн Мюнхен в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата. Баварците поведоха чрез Роберт Левандовски, но последователни попадения на Кристофър Антуй-Аджей, Юрген Локадия от дузпа, Кристиян Гамбоа и Герит Холтман обърнаха резултата в полза на новаците. През втората част шампионите върнаха един гол чрез Левандовски.

С успеха Бохум събра 28 точки и остава на 11-о място във временното класиране. Байерн е лидер с 52 точки.

Байерн поведе в 9-ата минута. Мюлер центрира за Коман, който свали на Левандовски в наказателното поле. Полякът овладя и прати топката във вратата от няколко метра.

Пет минути по-късно домакините организираха отлична контраатака. Герит Холман получи отляво, напредна и подаде към Кристофър Антуй-Аджей пред наказателното поле. Ганаецът финтира Зюле и с удар в долния десен ъгъл вкара за 1:1.

В 38-ата минута Дайо Упамекано игра с ръка в наказателното поле след центриране на Холтман. Бохум получи дузпа, която Юрген Локадия реализира за 2:1. Две минути по-късно домакините нанесоха още един удар. Кристиан Гамбоа получи в наказателното поле и със страхотен шут в далечния ъгъл не остави шансове на Улрайх.

В 44-ата минута шокът за баварците беше пълен. Бела-Кочап подаде към Холтман отляво. Крилото се справи с Упамекано и от границата на наказателното поле отляво матир Улрайх с брилянтен удар в далечния ъгъл за 4:1.

Бохум започна вихрено и второто полувреме, но две попадения на Антуй-Аджей бяха отменени заради засада. В 52-ата минута Левандовски се озова на стрелкова позиция, но пропусна.

В 75-ата минута баварците върнаха един гол. След изпълнение на пряк свободен удар се получи разбъркване, топката стигна до Левандовски, който с хубав удар вкара за 4:2.

До края на мача Байерн натисна, но така и не успя да стигне до повече попадения.