Изненада в тв ефира: Драго Чая и Нора Шопова водят предаване по БНТ

Актуални новини
18:27 - 16 Април 2020
15329
Изненада в тв ефира: Драго Чая и Нора Шопова водят предаване по БНТ

На фона на новините за съкращения в телевизиите и за падане от ефир на знакови водещи от БНТ долетя съобщението, че в понеделник, 20 април, на екран тръгва ново предаване. То ще се нарича "Питай БНТ" и ще върви всеки делничен ден от 19 часа и ще продължава до "По света и у нас".

Изненада са и самите водещи - дългогодишният кадър на националната телевизия Драгомир Драганов, популярен като Драго Чая, и доскорошната синоптичка на Нова телевизия Нора Шопова. БНТ описва Драганов като обаятелен и опитен водещ, а Шопова като млада и талантлива.

Новият формат на БНТ е насочен изцяло към зрителите и ще дава отговор и решения на важни за гражданите проблеми. Идеята на екипа е чрез експертите в студиото българските зрители да получат полезна информация и отговори на своите въпроси, казват от "Сан Стефано" 29.

„Питай БНТ“ ще бъде предаването на хората, които искат да зададат своите въпроси и не знаят към кого да се обърнат, на тези, които имат теми да споделят и на хората, които не спират да търсят отговори“, казва Нора Шопова, която се раздели с Нова телевизия в края на 2019-та. „Питай БНТ“ ще бъде мястото на обикновения човек, а ние ще бъдем гласът му и ще задаваме въпросите на всеки, които иска да попита и да бъде чут. Ние сме тук, за да помогнем на всички“, допълва Шопова.

Във всяко от предаванията на Питай БНТ ще се дава думата на различни експерти, медиатори и анализатори, които да предават информация на зрителите, по конкретно касаещи ги въпроси и теми, а въпросите ще могат да бъдат зададени на официалната Facebook страница на предаването - fb.me/pitaiBNT, в сайта на БНТ, на електронната поща на предаването – [email protected].

От "Сан Стефано" 29 рекламират новата си водеща Нора Шопова като едно от най-успешните български лица пред обективите. Първата българка появила се два пъти на корицата на модната библия “Vogue”. Изгрява в телевизионния ефир като водеща на прогнозата за времето, но юридическото ѝ образование и постоянната жажда да се развива я водят към търсенето на нови формати. От началото на април е част от екипа на БНТ и е сред авторите на идеята за предаване, обърнато към ежедневието на хората, казват от националната телевизия.

Нора е завършила “Право” в УНСС, на 27 години. В успешната си кариера на модел снима фотосесии за едни от най-големите модни списания – GRAZIA, Harper’s Bazaar, Ellе и др. Последните 8 години ангажиментите ѝ са предимно в САЩ, Западна Европа, Близкия Изток и Източна Азия и работи в най-големите модни столици – Ню Йорк, Париж, Лондон, Токио. Участвала е в кампании за редица големи брандове в целия свят, включително Германия, Мексико, САЩ и Дания.

Носител е на наградата “Жена на годината“ на списание „GRAZIA“ в категория „Мода“ през 2014 г., а списание „Forbes“ я включва в класацията „Топ 70 на българските знаменитости“ за 2015 и 2016 г.

Драгомир Драганов e един от най-обичаните и популярни телевизионни журналист в Българска национална телевизия. Той е с богата телевизионна биография като водещ, шоумен и певец. Роден в София през 1971 г., завършва „Предучилищна педагогика“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. А от 1992 година работи в Българската национална телевизия.

От 2000 г. е водещ на предаването „Чай“. По-късно Драганов е ангажиран и в проектите за българската Евровизия. Драгомир Драганов е едно от лицата на емблематичното ТВ и радио предаване „Полет над нощта“, където води заедно с Лара Златарева. Предаването обединяваше аудитория от зрители от различни страни по света. Специално за българите в чужбина и често по тяхно желание екипът организираше разговори в студиото с интересни личности от различни сфери на изява.

По време на предаването екипът поддържаше постоянна интерактивна връзка с аудиторията. Зрители и слушатели от различни държави изпращаха поздравления, мнения и препоръки. Сега отново му предстои да бъде модератор на кампания, в която ще бъде в постоянна връзка със зрителите.