Изненада: Желязната Антоанета от ДБ изгоря, раздаваше жито вместо кебапчета

Мартин Димитров "изхвърли" от НС зеления Борислав Сандов, аут е и социалистът Сашо Симов

Новини
16:40 - 04 Октомври 2022
9834
Изненада: Желязната Антоанета от ДБ изгоря, раздаваше жито вместо кебапчета

Въпреки че ДБ постигна добър резултат на изборите – близо 8 процента, топ остриета от обединението не успяха да влязат в 48-ия парламент. Сред натъжените кандидат-депутати се оказа Желязната лейди на ДаБг Антоанета Цонева, която беше тежката артилерия на десните при дебатите в миналия парламент. В първия район тя се състезава с кандидат-депутата от ДПС Делян Пеевски, на когото Цонева обяви война преди вота.

Безкомпромисната дама, макар че бе водач в два избирателни района - Пазарджик и София-област, но този път няма да смразява кръвта на опонентите от парламентарната трибуна. 

Новината сподели самата тя на профила си във фейсбук.  

Тя обясни, че в Пазарджик ДБ има 195 гласа по-малко, в София-област 560 повече, спрямо предишния път, но въпреки това мандат няма.

Целият ни екип вложи много усилия, но явно това не е било достатъчно - включително водихме дела срещу подвижните избирателни секции в Батак и Сърница, за да пресечем злоупотреби в смесените райони. Успяхме да спрем тези в Батак. Не се крия от критика, ще анализираме грешките си и ще направим план как да си върнем мандатите при следващи избори, обеща Цонева.

По време на предизборната кампания, Цонева прояви оригиналност и почерпи с ашуре на площада в Сърница.  

Тя пожела успех на колегите си. Няма да съм депутат, но има много работа за вършене от Демократична България, отсъди мъдро дясната ръка на Христо Иванов.

В парламентарната банка няма да седне и бившият министър на екологията и вицепремиер Борислав Сандов, въпреки че беше на второ място в столичния 24 МИР – веднага след лидера на ДБ Христо Иванов.

„Зеленото" острие обаче  са изхвърлили преференциите  за четвъртия в листата Мартин Димитров и шестата Кремена Кунева, посочени от повече избиратели. Димитров изпреварва и Христо Иванов, но той не може да бъде изместен, тъй като е водач на листа – т.е. автоматично получава и всички преференции на хора, не посочили нищо.

Острието на БСП Александър Симов също не се пребори за депутатско място в Перник, а БСП загуби депутати от още седем области - Видин, Силистра, Кърджали, Благоевград, Габрово, Смолян, Разград и Търговище.