Изненадите в листите - ренегати и компрометирани фигури

Политика
12:30 - 02 Март 2021
9355
Изненадите в листите - ренегати и компрометирани фигури

Листите на ГЕРБ, ДБ и БСП и ВМРО се оказаха пълни с изненади за избирателите. Ренегати, компрометирани и изхвърлени от властта министри и позабравени естрадни и паркетни легенди лъснаха из лансираните от всички традиционни партии като напълнени с "нови" лица листи за предстоящия парламентарен вот.

За десницата сюрпризът дойде от София, където кацнаха бившият външен министър и бивш зам.-лидер на ДСБ Даниел Митов, който почти сигурно влиза в следващия парламент като втори в списъка на ГЕРБ за оспорвания от всички 25-и МИР. В 24-и МИР, за сърцата на избирателите от жълтите павета пък градската десница заложи да се бори не някой от наследниците на Командира, а съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев.  

В ГЕРБ, за изненада на мнозина, включително в партията, изникна отново името на екс правосъдния министър Данаил Кирилов, който по информация на Lupa.bg разчитал на преференциален вот от доволните от неговия размах в юридическата сфера, предвид едва 10-тото място, отредено му в листата за 23-и МИР.

Във ВМРО също се напълниха с неочаквани зевзеци. Освен жената на евродепутата Андрей Слабаков Ернестина Шинова, която заяви, че няма никакъв конфликт в желанието й да се кандидатира за народен представител у нас, там се появиха и певицата Кристина Димитрова и бившият й съпруг агент Тенев. 

В 24-ти избирателен район листата е водена от транспортния министър Росен Желязков, зад него ще се наредят депутатите Тома Биков, Евгения Алексиева, зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев и т.н. 

В БСП изненадите са рядкост, но и там листите ще се движат по оста на преференциите, особено предвид масовото социалистическо недоволство, че на предните позиции са поставени наследници на доайените в левицата като щерките на Р. Овч. и Красимир Премянов.