Изписаха от болницата Бил Клинтън

75-годишният бивш президент ще се върне в Ню Йорк, където ще продължи антибиотично лечение

САЩ
11:29 - 18 Октомври 2021
873
Изписаха от болницата Бил Клинтън

Експрезидентът на САЩ Бил Клинтън днес е изписан от болницата в Южна Калифорания, където беше приет във вторник, с урологична инфекция, съобщи Войс оф Америка.

75-годишният Клинтън ще се върне в Ню Йорк, където ще продължи антибиотичното лечение, съобщи лекарят Алпеш Амин, който следеше състоянието му болницата. Температурата и му и показателите на левкоцитите са се нормализирали.

42-ият американски президент беше пристигнал в Калифорния във връзка със събитие на своята фондация, но на 12 октомври се наложи да бъде хоспитализиран в медицинския център на Калифорнийския университет в Ървайн.

Беше съобщено, че той е развил сепсис - инфекцията е засегнала кръвообращението на Клинтън, но той се подобрява и не е изпадал в септичен шок, който е потенциално животозастрашаващо състояние.

Той беше настанен в интензивно отделение, но лекарите уточниха, че това е направено, за да му се осигури уединение.

Клинтън напусна болницата заедно със съпругата си Хилари, бивш държавен секретар и кандидат за президент на Демократическата партия през 2016 г.

Действащият президент на САЩ Джо Байдън се обадил по телефона на Клинтън, за да му пожелае бързо оздравяване, съобщи Белият дом.

Бил Клинтън управлява като президент в продължение на два мандата - от 1993 до 2001 г.