Изписаха първите излекувани от Covid-19 в Перник

Пациентите са напуснали Белодробната болница в добро клинично здраве

Новини
14:52 - 02 Април 2020
3431
Изписаха първите излекувани от Covid-19 в Перник

Днес са изписани първите пациенти от Белодробната болница в Перник, преборили коронавируса, информира zapernik.com. 

Те са с по два отрицателни теста за COVID-19 и в добро клинично здраве. Това съобщи директорката на специализираното лечебно заведение д-р Величка Кадийска в сърцераздирателно послание до всички свои колеги, работещи в тази напрегната ситуация и заплака от коронавируса. 

Ето какво написа Кадийска: 

Днес 02.04.2020г. стана чудото, изписваме нашите първи пациенти, преболедували nCo-19, с два отрицателни теста и в добро клинично състояние! 

Благодаря на екипа на СБАЛББ ПЕРНИК ЕООД за положените неимоверни грижи и усилия, преодолели психологическата бариера от срещата с невидимия зъл демон в името на спасяването на човешкия живот, изправили се пред зловещото невидимо зло, което разрушава всичко по пътя си, помитайки човешки животи и унищожаващо всички човешки, морални и материални ценности. 

Д-р Величка Кадийска изказва благодарност на дузина лекари, медицински сестри, лаборанти и санитари, а също и на екипа на РЗИ - Перник.

“Благодаря Ви, че Ви има, благодаря Ви, че се показахме като екип! Обичам Ви и знайте, че винаги съм с Вас и до Вас! Обичам Ви! Нашият призив е ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ! #ОСТАНЕТЕ В КЪЩИ# БЪДЕТЕ ЗДРАВИ”, завършва емоционалното си послание директората на Белодробната болница.