Изписаха Пласидо Доминго от болница в Мексико

Състоянието на заразения с коронавирус оперен певец било стабилно

Култура
12:18 - 30 Март 2020
1554
Изписаха Пласидо Доминго от болница в Мексико

Испанският оперен певец Пласидо Доминго е изписан от частна болница в Мексико, където беше хоспитализиран заради свързани с коронавирус усложнения, съобщава в понеделник CNN, като се позовава на източник от мексиканските медицински кръгове. По-рано представител на певеца съобщи, че Доминго е откаран в болница в град Акапулко в Мексико заради усложнения, свързани с Ковид-19.

Събеседник на CNN в департамента по здравеопазване на щата Гереро, където се намира Акапулко, уточни, че Доминго вече е напуснал болницата и се е върнал у дома си. Според информацията на източника, състоянието на 79-годишния оперен певец е стабилно.

Пласидо Доминго съобщи, че е заразен с коронавирус на 22 март. Той обясни, че е имал температура и е кашлял. Затова е решил да си направи изследване и резултатът е бил положителен.

Легендарният оперен певец подаде оставка като генерален директор на операта в Лос Анджелис миналата година, след като беше обвинен в сексуален тормоз. Той отрече обвиненията, но след като независимо разследване установи, че 10 от тях са правдоподобни, се извини на засегнатите.