Изписаха пловдивски кмет след 27 дни битка с COVID-19

Иван Стоянов вече се чувства добре, но засега ще работи дистанционно

Актуални новини
14:55 - 21 Август 2020
1946
Изписаха пловдивски кмет след 27 дни битка с COVID-19

Кметът на район "Източен" Иван Стоянов е изписан от болницата, след като в продължение на 27 дни се бори с COVID-19, съобщиха колегите от в. "Марица".

"Направиха ми два PCR теста и двата се оказаха отрицателни, затова ми разрешиха да се прибера вкъщи", разказа  Стоянов. Сподели, че се е чувствал безкрайно щастлив след близо един месец изолация. В болницата е постъпил след една седмица безуспешно домашно лечение, със силно главоболие, отпадналост, липса на обоняние и температура и се оказа, че е развил двустранна пневмония.

Районният кмет е в болничен до 9 септември, защото заради вируса и пневмонията трябва да мине на два контролни прегледа на скенер. "Ако резултатът е добър, ще прекратя болничния, но сега няма да посещавам кметството, за да не стресирам хората", каза Иван Стоянов. 

Той уточни обаче, че ще следи  работата в района дистанционно, а днес вече  е обиколил  кварталите, където се извършват строителни дейности. Разказа, че на "Цариградско шосе" днес ще бъде асфалтирано едното разширение на локалното платно, а в понеделник - другото, за да се улесни трафикът. 

"Благодаря на служителите, че не са изоставили работата, докато съм в болничен, и че са здрави", признателен е районният кмет.