Изписват Тръмп, той: Чувствам се по-добре, отколкото преди 20 г.

Не се страхувайте от COVID-19, не му позволявайте да контролира живота ви, зове американският президент

Топ
22:54 - 05 Октомври 2020
4077
Изписват Тръмп, той: Чувствам се по-добре, отколкото преди 20 г.

Американският президент Доналд Тръмп ще бъде изписан от военната болница Уолтър Рийд още днес, потвърди самият той през социалните мрежи. Точно в 18,30 часа местно време държавният глава ще напусне лечебното заведение, както твърди, в отлично здраве след кратка борба с коронавируса. Само след 3 дни престой в болницата и прием на два експериментални медикамента и един вид стероид, Тръмп се прибира в Белия дом, където ще чака под карантина отрицателния PCR-тест. 

"Чувствам се наистина чудесно. Не се страхувайте от COVID-19 и не позволявайте болестта да доминира живота ви. Това, което успяхме да постигнем, под моето управление, е наистина прилагаето на чудесни лекарства и знания за инфекцията. Чувствам се по-добре, отколкото преди 20 години!", заявява Тръмп.

А по повод критиките за вчерашния му етюд пред стотици негови симпатизанти пред болницата и ругатните, които отнесе, за неглижирането на заразата и последствията от нея, US-президентът увери, че возилото е било защитено. "Не виждам нищо лошо в това да поздравя многобройните си фенове и поддръжници, които чакаха да се появя дни наред. Ако не го бях направил, медиите щяха да ме критикуват, че съм бил груб с тези хора", застрахова се той.