Използвач обра починалата си любовница

Мъжът е арестуван, след като изтеглил 15 000 лв. от дебитната карта на покойницата

Общество
15:24 - 27 Октомври 2020
3052
Използвач обра починалата си любовница

62-годишен жител на пловдивското село Калековец е арестуван, след като изтеглил 15 000 лева от дебитната карта на починалата си любовница.

Жената, която била на 58 г., се споминала в началото на септември. Нейните дъщери се върнали в Пловдив, за да организират погребението й. Момичетата - на възраст 18 и 19 г., са студентки в Германия, където до преди няколко години живеели заедно със своята майка. Тя била емигрирала в Германия, където създала семейство, а когато дъщерите й пораснали, решила да ги остави да учат там и се върнала в родината си.

След идването си в Пловдив започнала да поддържа връзка със 62-годишния Антон Б. от Калековец. Мъжът имал достъп до личните й вещи. След като тя починала, при идването си в Пловдив дъщерите й установили, че от сметката й липсват 15 000 лв.

Само за месец служители на икономическа полиция разкрили измамническата схема, организирана от Антон Б. Мъжът теглил малки суми от различни банкомати, за да не предизвика подозрение. Под предтекст, че му е нужно, за да помогне и улесни дъщерите на починалата, се опитал да се сдобие и с фалшиво пълномощно, с което да получи достъп до спестяванията и да прави разплащания. В хода на последвало претърсване от дома на мъжа са иззети нотариално заверени пълномощни, за които е установено,че са фалшиви.