Изповед: Аз, Девата

Стил
12:14 - 20 Септември 2021
11454
Изповед: Аз, Девата

Да бъдеш жена Дева е истинско предизвикателство, което носи след себе си много положителни и отрицателни емоции. Казвам го от опит и знам, че всички представителки на най-женствената зодия ще се съгласят с мен.

Все още се намираме в знака на Девата. За нея е типична качествено свършената работа, успехите в общуването и разбира се леките драми в любовните взаимоотношения.

Защо ли? Ами защото ние, Девите сме си такива. Обичаме да усложняваме нещата. Но не го правим, защото ни е скучно или искаме на другите да им е гадно, а защото искаме всичко да върви по конец. И ако случайно изпуснем нещо от поглед и се прецака, беснеем до небесата. Толкова сме амбициозни и сме такива перфекционистки, че понякога дори да не си даваме сметка, това адски ни тежи.

Както казва една от най-известните астроложки Линда Гудман- „не се подвеждайте по името, жената Дева е всичко друго, но не и девица“. Жената Дева е много сексуална, а с подходящия мъж може да разгърне богатия си сексуален потенциал. Но и към този мъж имаме много високи изисквания и рядко правим компромиси- това е! Който изкачи кулата, ще бъде възнаграден пребогато, който се откаже насред пътя, значи не е бил достоен да погледне света от висините.

Ние Девите искаме и домът ни да е подреден (о, как държим на това), и да готвим вкусно, да обгрижваме близките си, да сме перфектни в работата, да изглеждаме безупречно, да помагаме на познати и непознати и още куп неща, при това го искаме веднага. Не само го искаме, правим го! И понеже нещата никога не могат да бъдат перфектни и както ние го искаме, близките ни хора често се питат- „Защо това чудо пак не е напълно доволно?!“ Няма как да се случи, затова понякога ни наричат сприхави. Ние си имаме представи за нещата и когато усещаме, че нещо не е както трябва, ставаме сприхави.

Обичаме да анализираме (Неслучайно девизът ни е – Аз анализирам)- ужасът на по-прагматичните хора. Ние нищим нещата до кокал. Може за някои да е дразнещо, но ние знаем колко е важно това, защото понякога дяволът се крие в детайлите. Именно затова Девите се славят с мозък бръснач и точно и прецизно мнение. Нещо повече- почти винаги се оказват прави, не за друго, а защото са премислили всичко.

Понякога изглеждаме студени, това е пълна заблуда. Ние сме една от най-топлите зодии, просто умеем да се контролираме повече от всеки друг. Защо ли? Защото достойнството и гордостта са силно застъпени при нас. Желанието ни да помагаме на всички, да ги изслушваме и да им съчувстваме е пословично. До толкова, че понякога загърбваме себе си и семейството си.

Жената Дева винаги изглежда страхотно. Дори да я видите небрежна някой път, като ви погледне с лъчезарните си очи и слънчевата си усмивка, пак ще ви се стори най-хубавото създание. Девата е миролюбива, грижовна и в повечето случаи с добро сърце, тези вътрешни качества неминуемо оказват влияние на външния вид.

Сред гордите представителки на тази зодия са София Лорен, Талия, Ингрид Бергман, Клаудия Шифър, Камерън Диас, Шаная Туейн, Глория Естефан, Бионсе и др. Все прекрасни жени!