Изпращат Иван Иванов в тесен кръг

Актьорът не искал хора на погребението си

Култура
20:25 - 02 Февруари 2024
336191
Изпращат Иван Иванов в тесен кръг

Актьорът легенда Иван Иванов ще бъде изпратен утре по обяд в тесен кръг в една от църквите в Панагюрище, споделиха пред Lupa.bg негови колеги от кино средите. Това бе потвърдено и от местните власти в Панагюрище, Оборище и родния му Асеновград. Обичаният артист издъхна на 31 януари след масивен инфаркт, получен седмица по-рано.

Иван Иванов почина на 72 години в болница в Панагюрище, след като бе изпаднал в кома. През последните 20 години той се премести да живее в къщата си в село Оборище, която беше купил в средата на 80-те години. Той странеше от светската суета и предпочете да се усамоти в Балкана, като при него в къщата му гостуваха близки приятели от различни градове.

Затова и желанието на звездата от кино хитовете "Всичко е любов", "Лавина" и "Комбина" било да бъде опят в една от любимите си църкви във възрожденския град. Приживе актьорът помолил съпругата си актрисата Петя Силянова и синовете си Георги и Стефан да не му организират голямо погребение, а на него да присъстват само роднини и най-близките му приятели и колеги от кино гилдията.

Поради тази причина семейството на Иван Иванов не съобщи кога и къде ще е поклонението, а от Съюза на артистите уважиха желанието на легендарния артист и на близките му и също не обявиха датата на сбогуването.

Местните хора от Оборище и Панагюрище боготворяха кино звездата и се гордееха, че в историческото село живее един от популярните наши актьори.

"Много непретенциозен човек, виждахме се постоянно, когато излизаше на пазар или да се разхожда", сподели кметът на село Оборище Милко Ангелов.

Lupa.bg научи, че много от местните хора ще отидат в църквата да се сбогуват с Иван Иванов. Негови близки приятели и колеги, сред които и Христо Мутафчиев, ще пътуват до Панагюрище да си кажат последно сбогом с големия актьор.

Иван Иванов ще бъде погребан в Оборище, каквато била последната му воля. Тъй като много хора искат да се сбогуват с големия актьор, вероятно на 40-я ден в столицата негови приятели ще организират панахида за по-широк кръг от хора, предполагат негови познати.