Изпращат в затвора „майстори на улуци“, пребили старица

Двамата измамници получиха присъди от по 7 и 4 години

Крими
17:30 - 20 Януари 2021
2724
Изпращат в затвора „майстори на улуци“, пребили старица

Две ефективни присъди от по 7 и 4 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване постанови състав на старозагорския окръжен съд спрямо мъже, представящи се за „майстори на улуци“. Двамата са нанесли побой над 83-годишна жена от село Лозен и й отнели 250 лв от пенсията.

Случката с възрастната учителка Р.Г. е станала на 6 октомври 2019-а година по време на ремонт на дома й в малкото село. Жената била намерена в безсъзнание, а къщата оставане с полуразкрит покрив.

Основният извършител на грабежа , 43-годишният рецидивист Илия Атанасов е бил открит от полицаите на 4 ноември в гълъбовско село, ден по-късно бил закопчан и 21-годишният му „чирак“ Георги Петров. Първоначално излезлият от затвора преди около 5 години мургав „майстор“ отричал съпричастност към деянието, твърдял, че всичко си било законно и дори имало договор за ремонта на покрива.

В хода на досъдебното дирене се доказало, че двамата мургави мъже обикаляли по ред селата в региона като се представяли за тенекеджии. Към възрастната жена се насочили след като установили, че тя има здравословни проблеми и в близост до къщата й няма съседи, които да ги спрат при грабежа.