Изпращат в затвора за близо 3 г. хамалина, скрил в спалнята си кокаин за милиони

Ахмед Али е с намалена присъда заради сключено споразумение с прокуратурата

Общество
11:37 - 13 Април 2021
1377
Изпращат в затвора за близо 3 г. хамалина, скрил в спалнята си кокаин за милиони

Хамалинът от Бургас Ахмед Али, който задигна 2 кг кокаин от пратка за милиони, открита в склад с банани, отива в затвора за 34 месеца. Наказанието  е след одобрено от Бургаския окръжен съд споразумение между прокуратурата и подсъдимия.

По искане на страните съдът разгледа делото по реда на диференцираната процедура със сключване на споразумение. Съдът наложи на подсъдимия наказание лишаване от свобода за срок от 2 години и 10 месеца, както и 10 000 лв.глоба

Подсъдимият Ахмед Али се призна за виновен в това, че на 17 февруари м.г. скрил два пакета кокани в спалнята на жилището си в бургаския квартал "Победа". Той сложил дрогата в сак и го пъхнал под леглото. Мъжът задигнал пакетите от склад за цитруси, в който работел като хамалин. Ахмед бил сред първите, открили пакетите с кокаин в кашони с банани. 

По данни на разследването откраднатия от работника кокаин с общо тегло малко над 2 кг е на стойност 381 537,20 лв. и представлява високо рисково наркотично вещество е в особено големи размери.

Бургаският окръжен съд потвърди наложената мярка за неотклонение „гаранция“ спрямо Ахмед Али и забраната да напуска пределите на България.

Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване или протестиране и действа като влязла в сила присъда.