Изпратиха в затвора "Мисис Крим" за украинска песен (ВИДЕО)

Поднасям искрените си извинения за това, че изпях "Червона Калина", бе принудена да каже Олга Валеева

Украйна
19:37 - 04 Октомври 2022
4626
Изпратиха в затвора "Мисис Крим" за украинска песен (ВИДЕО)

Победителката в конкурс за красота в Крим бе осъдена да плати глоба за това, че е разпространила видеоклип, на който изпълнява украинска патриотична песен, предаде Франс прес, като се позова на властите в "руската република".

На записа, публикуван в социални мрежи миналия месец, две млади жени, едната от които е 34-годишната победителка в конкурса "Мисис Крим 2022" Олга Валеева, пеят песента "Червона Калина", която е възприемана от руските власти като химн на украинските националисти.

Видеоклипът междувременно бе изтрит, но преди това привлече вниманието на полицията.

"Министерството на вътрешните работи" на "Република Крим" съобщи днес, че е задържало "две жени, които на видеоклип изпълняват химна на екстремистка организация".

То публикува видеозапис, на който две млади жени с нарочно разфокусирани лица се извиняват.

"Поднасям искрените си извинения за това, че изпях песента "Червона Калина", с чието значение не бях запозната", казва едната от тях, която прилича на Олга Валеева.

"Изпяхме песента, без да влагаме в това някакво особено значение", написа в Инстаграм Валеева, която е родом от Полтава, Източна Украйна.

Двете жени са се признали за виновни, че са дискредитирали руската армия. Те са осъдени съответно на по десет дни затвор и глоба в размер на 40 хиляди рубли (680 евро).