Изправят на съд 20-годишния Стойчо, обвинен в убийство при меле в село Болярци

13:24 - 24 Юни 2024
1392
Изправят на съд 20-годишния Стойчо, обвинен в убийство при меле в село Болярци

Окръжната прокуратура внесе обвинителен акт срещу 20-годишния Стойчо Асенов от пловдивското село Болярци за умишленото убийство на новия свекър на бившата си приятелка Георги Асенов. 

38-годишният мъж издъхна след скандал между два рода на 10 юни м.г. Стойчо живеел на съпружески начала с дъщеря му Ана Илиева, от която имал две деца. През декември 2022 г. те се разделили и момичето си намерило нов приятел - Иван Асенов, синът на Георги. Въпреки това Стойчо искал да се грижи за дъщерите си. Споровете за тях станали повод за напрежението между фамилиите. 

На 19 юни представители на двата родовете на Стойчо и Иван се скарали, като конфликтът бързо стигнал до размяна на обиди и удари с различни предмети. Вечерта напрежението ескалирало пред дома на Стойчо Асенов. По време на скандала той намушкал Георги няколко пъти. Младежът нанесъл прободна рана и на още един участник в мелето, който бил ударен и с метален прът по главата от съсед на Стойчо. За това младежът се е сдобил с второ обвинение - в опит за убийство, а другият мъж ще отговаря за нанасяне на средна телесна повреда.  

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.