Изправят на съд за подкуп бившия главен архитект на община Кърджали

Новини
11:14 - 27 Май 2024
885
Изправят на съд за подкуп бившия главен архитект на община Кърджали

Наказателно дело за поискан подкупи срещу бившия главен архитект на община Кърджали Делин Запартов е насрочено за 24 юни в окръжния съд в града. Освен чиновникът пред магистратите ще се изправи и З. П., който е действал като помагач в схемата.

Три са повдигнатите обвинения срещу бившият главен архитект - за поискани и получени дарове – парични суми, които не му се следват, за да извърши действия по служба в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение. Според държавното обвинение едно от престъпленията е извършено и чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното му положение. Според обвинителният акт престъпленията са извършени в периода от януари 2019 г. до февруари 2022 г.

Делин Запартов беше задържан на 19 август 2022 г. Според разпространената тогава информация е поискал 50 000 евро подкуп, за да издаде разрешително за строеж.

"Мръсна, гадна, долна клевета", коментира при ареста Делин Запартов. След задържането той беше отстранен от длъжността главен архитект на община Кърджали.