Израел: 130 тунела на „Хамас” под Газа са унищожени

Свят
15:49 - 10 Ноември 2023
2563
Израел: 130 тунела на „Хамас” под Газа са унищожени

Бойните инженери на ЦАХАЛ продължават работата си по разкриването и унищожаването на подземните тунели на "Хамас" в Газа. До момента са разрушени 130 входа на тунели. Складираните в тях запаси от вода и кислород показват, че "Хамас" са се подготвяли за продължителен престой под земята.

И докато светът вижда жилищни квартали с училища, болници, детски площадки, джамии и други граждански обекти, то за "Хамас" това са просто възможности да използват мирните граждани, криейки се зад тях и развивайки именно в тези места своята терористична дейност, напомнят от израелската армия.

Освен това ЦАХАЛ съобщиха, че 7-ма бронирана бригада на израелските сили е нахлула в аванпост и тренировъчен лагер на "Хамас" в северната част на Ивицата Газа, като са убили около 30 терористи и са иззели десетки оръжия, сред които минохвъргачки, ракети, дронове, карти, комуникационно оборудване. Те са нахлули конкретно в офисите на Мохамед Синвар, брат на лидера на "Хамас" Яхя Синвар, където са били складирани тези оръжия и оборудване.