Израел ликвидира топ оръжеен разработчик на "Хамас"

Мохсен Абу Зина беше експерт в разработването на стратегически оръжия и ракети

Новини
09:44 - 08 Ноември 2023
1854
Израел ликвидира топ оръжеен разработчик на "Хамас"

Израелската армия е ликвидирала "старши разработчик на оръжия на "Хамас" при въздушен удар срещу ивицата Газа, съобщава "Ал Арабия".

"Израелските отбранителни сили продължават да действат в ивицата Газа, за да убиват терористи и да насочват самолетите да атакуват терористична инфраструктура. Въз основа на разузнаването на Израелската агенция за сигурност и Израелските отбранителни сили, изтребител ликвидира Мохсен Абу Зина - ръководител на производствения отдел за оръжия на "Хамас", посочват от израелската армия.

Допълва се, че Мохсен Абу Зина е един от водещите разработчици на оръжия на "Хамас" и е бил експерт в разработването на стратегически оръжия и ракети, използвани от терористите на палестинската групировка.

Освен това израелските отбранителни сили са локализирали терористична клетка, която е планирала да ги обстрелва с противотанкови ракети, и са насочили самолет, който е поразил клетката и е убил няколко терористи.

Отделно, израелската армия съобщи, че е ударила "терористичните цели" на ливанската милиция "Хизбула".

"В отговор на стрелбата от Ливан по-рано днес, изтребители на израелските отбранителни сили поразиха терористични цели на "Хизбула". Сред тях бяха оръжеен комплекс, пускови установки и няколко други обекта, в които бяха разположени технологичните средства на "Хизбула", се посочва в изявление.