Израел обстрелва обекти в Южна Сирия

Свят
12:52 - 24 Април 2023
1209
Израел обстрелва обекти в Южна Сирия

Израел е обстрелвал рано тази сутрин цели в Южна Сирия в близост до окупираните Голански възвишения, предаде Асошиейтед прес, като се позова на сирийската държавна информационна агенция САНА.

Израелските сили са нанесли удари в град Талат Карс ал Нафл в провинция Кунейтра, но за момента не се съобщава за жертви. Проправителственият в. "Ал Уатан" разпространи видео от атаката. Според сирийските медии има нанесени материални щети, но не оповестиха повече подробности. 

Базираната във Великобритания опозиционна организация Сирийски център за наблюдение на човешките права заяви, че израелските удари са били насочени срещу милиции, свързани с ливанската групировка "Хизбула". Израел е  извършил нападение срещу същите цели и миналия вторник, допълва организацията.

През последните години Израел, който се зарече да не допусне Иран да укрепи позициите си в съседни страни, извърши стотици удари срещу обекти в сирийски територии, които са под контрола на правителството на Башар Асад, но рядко признава за това. 

По-рано тази година израелските удари срещу Сирия се засилиха, като кулминацията им беше на 8 април. Тогава израелската армия заяви, че е атакувала мишени в Сирия, след като от нейна територия са били изстреляни шест ракети, насочени към Голанските възвишения.