Израел счупи рекорда си за заразени с COVID-19

Близо 4,3 милиона от 9,4 милиона жители на страната са получили три игли ваксина

Свят
12:07 - 05 Януари 2022
3991
Израел счупи рекорда си за заразени с COVID-19

Министерството на здравеопазването на Израел обяви днес близо 12 000 новозаразени с коронавируса, което представлява най-голямото увеличение на заразените в рамките на 24 часа от началото на пандемията преди близо две години, предаде "Франс прес".

Според данните през изминалото денонощие са регистрирани 11 978 новозаразени с COVID-19, надминавайки предишния рекорд на страната от 11 344 заразени, регистриран на 2 септември миналата година.

Въпреки че в момента в Израел има близо 60 000 души с COVID-19, броят на сериозните случаи към момента е само 125 души според здравното министерство.

Близо 4,3 милиона от 9,4 милиона жители на Израел са получили три игли ваксина срещу коронавируса. През последните дни властите започнаха да прилагат четвърта доза ваксина на рискови групи.

Във вторник премиерът Нафтали Бенет прогнозира продължаващ ръст на случаите и насърчи хората да се ваксинират.

"Вълната сега наистина се увеличава и ние очакваме да имаме десетки хиляди потвърдени случаи вече през следващите няколко дни", каза той по време на обиколка на болница в централен Израел.

"Добрата новина е, че ваксините работят, така че всеки, който се ваксинира и носи правилно маска, вероятно няма да се разболее сериозно и това ще премине след няколко дни", каза той.

Страната официално е регистрирала повече от 1,4 милиона случая на инфекция с Covid-19, включително 8247 смъртни случая.