Израел: Унищожихме над 150 обекта на Хизбула в Ливан

Свят
16:30 - 02 Октомври 2024
770
Израел: Унищожихме над 150 обекта на Хизбула в Ливан

От пресслужбата на военното министерство на Еврейската държава публикуваха информация за двата дни операция срещу екстремистите в северната ѝ съседка.

"В хода на действията на територията на Ливан бяха унищожени над 150 огневи точки и наблюдателни пункта на терористите. В операцията участват войници и офицери от подразделения за специални операции, десантчици от състава на 98-а дивизия, а също и бойци от 7-а бронетанкова бригада", написа базираната в Израел медия "Детали".

"Действията по земя са подкрепяни от подразделения на Военновъздушните сили на Еврейската държава", добави цитираното издание.

"Днес от ЦАХАЛ съобщиха, че техни военни са загинали в битка. Става дума за капитан Ейтен Остер, на 22 години и командир в подразделението за специални операции "Егоз", неговия подчинен Назер Иткин и Даниел Азам, предаде "Скайнюз".

"Точното място на гибелта на тримата не се съобщава. Днес от "Хизбула" заявиха, че войници и офицери от ЦАХАЛ се опитаха да влязат в ливанските градове Адаисех и Марун ал Рас", посочи още британската информационна агенция.