Израел засили мерките срещу Covid-19, Нова Зеландия остава затворена

Новини
12:40 - 12 Август 2021
1625
Израел засили мерките срещу Covid-19, Нова Зеландия остава затворена

Израел засили ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, като зеленият пропуск ще бъде прилаган в почти всички обществени сфери.

Всички израелски граждани, включително и децата, ще трябва да показват от следващата сряда здравно удостоверение при посещение на спортни и културни събития, фитнеси, ресторанти и конференции.

Италианското правителство призова регионалните власти да ускорят ваксинацията на тинейджърите между 12 и 18 години преди възобновяването на учебните занятия и спортни дейности през септември.

Франция ще затегне правилата, свързани с локдауна в отвъдморската си територия остров Гваделупа. Територията Мартиника вече влезе в по-строг локдаун за три седмици, за да се справи с пандемията.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че страната няма да отваря границите си до поне до края на годината.

„Все още не сме готови да отворим напълно границите. Когато предприемем това действие, ще го направим внимателно и добре обмислено. Ще вземем решението с увереност и колкото може повече сигурност“.

Ардърн посочи, че приоритет в момента е ваксинирането на цялото население. От началото на следващата година ще бъде приет нов модел за пътуване без карантина чрез индивидуална оценка на риска.