Израелската армия е задържала десетки терористи в района на болница

Свят
16:49 - 14 Декември 2023
1819
Израелската армия е задържала десетки терористи в района на болница

Израелската армия каза, че е задържала "десетки терористи" в района на болница "Камал Адуан" в северната част на ивицата Газа, предаде ДПА.
Силите за отбрана на Израел (ЦАХАЛ) разпространиха кадри, на които се виждат палестинци в оскъдно облекло, поставящи оръжията си на земята.  

В съобщението на ЦАХАЛ се посочва, че армията, в сътрудничество с израелската служба за вътрешно разузнаване "Шин Бет", е локализирала сграда, използвана от "Хамас", близо до болница "Камал Адуан". В хода на операцията израелските сили са влезли в сблъсък с няколко въоръжени бойци в района, част които са били убити. Според съобщението на израелските военни около 70 бойци са се предали.

Разпространените днес кадри наподобяват записи от миналата седмица, които предизвикаха възмущение, понеже на тях се виждаха палестинци по бельо, арестувани в ивицата Газа, отбелязва ДПА. 

Междувременно палестинското здравно министерство съобщи, че броят на убитите палестинци в атакувания от Израел анклав е достигнал  18 787, допълва Ройтерс.