Израелската армия: "Хамас" започна, ние ще ги довършим!

Евреите имат сигурни доказателства, че взривът в болницата тази нощ е причинен от палестинската въоръжена групировка „Ислямски джихад“

Свят
19:41 - 18 Октомври 2023
3907
Израелската армия: "Хамас" започна, ние ще ги довършим!

"Хамас" започнаха, ние ще продължим. Това заяви майор Дорон Спилман - говорител на израелската армия. 

В нощта срещу сряда болница в Газа беше атакувана. В лечебното заведение много от жителите на Газа са се криели от бомбардировките. Според представител на министерството на здравеопазването в палестинската територия загиналите са над 500. Свидетели разказват, че прибирането на телата на загиналите все още продължава.

Спилман категорично отрече, че Израел е поразила болницата. 

По думите му израелските отбранителни сили имат сигурни доказателства, че този взрив е причинен от палестинската въоръжена групировка „Ислямски джихад“ от тяхна „погрешно изстреляна ракета“.

„През изминалата нощ ние ударихме много стратегически цели в Газа. Убихме Айман Нуфал, член на Генералния военен съвет на „Хамас“ и Осама Мазини, един от главните им командири. И това е важна стъпка в отслабването на „Хамас“, знаем, че „Хамас“ го усеща. Ние ще продължим, те го започнаха. Ние ще се уверим, че всеки човек, който е свързан със зверствата в Израел от „Хамас“, вече няма да може да действа“, заяви майор Дорон Спилман пред bTV. 

Същата информация е подадена и на президента на Съединените щати Джо Байдън. Майор Дорон Спилман потвърди също, че до момента има информация за 199 заложници, сред тях и бебета – по-малки от 10 месеца.