Израелски национал избра Разград пред Левски

Исканият от сините Талеб Тауата подписва с Лудогорец до дни

У нас
14:27 - 10 Септември 2019
2420
Израелски национал избра Разград пред Левски

Израелският национал Талеб Тауата избра да играе за Лудогорец вместо в Левски. Защитникът бе спряган за ново попълнение на Герена, но по последни информации защитникът е предпочел Разград. Според sportal.bg сделката е въпрос на ден-два, а до края на седмица ще бъде обявена официално.

Изненадващият обрат по трансфера на Таута, дойде след новината, че е разтрогнал договора с досегашния си отбор Айнтрахт Франкфурт. Така липсата на трансферна сума е позволила на Лудогорец да предложи по-добри лични условия на играча. За сделката е спомогнал друг израелски футболист – Дан Битон, който облече зелената фланелка по-рано това лято.

Иначе за подписа на бранителя връзките си пусна лично треньорът на Левски Петър Хубчев, който направи силна кариера в Айнтрахт Франкфурт като футболист. Изглежда обаче, че е това не е помогнало, след като израелският национал е станал свободен агент.  

Таута се е навил да дойде в Разград, независимо от факта, че няма да играе тази есен в европейските мачове, тъй като мина срокът за регистрация в Лига Европа. Освен това левият бек, който е с израелски и судански паспорти, ще има жестока конкуренция за място в състава сред играчите извън ЕС. Другите, заемащи квота за чужденец, са Стефан Баджи, Рафаел Форстър, Мавис Чибота, Дан Битон. От общо петимата само трима могат да попадат в групата за мач от първенството, гласи правилникът на БФС.