Израелски учен: Вирусът ще се обезсили 70 дни след първия случай

Разпространението на SARS-Cov-2 ще намалее до почти нула след 70 дни, без значение какви мерки се прилагат

Новини
15:45 - 30 Април 2020
4090
Израелски учен: Вирусът ще се обезсили 70 дни след първия случай

Простата статистика показва, че разпространението на коронавируса ще намалее до почти нула след 70 дни - без значение къде е епидемията и без значение какви мерки налагат правителствата, за да се опитат да я предотвратят, предаде OFFnews.bg.

Това твърди израелският професор Исак Бен-Израел (Isaac Ben Israel) в своето проучване, публикувано за първи път на 16 април 2020 г., което обсъжда пред израелската телевизия на 13 април.

Статията на Бен-Израел има за цел да проучи развитието на коронавирусната болест в Израел от появата й преди 56 дни (8 седмици).

Анализът на израелския учен показва, че моделът е един и същ в различните страни. Изненадващо този модел е общ и за страните, които са предприели сериозно блокиране на хората и икономиката си, както и за държавите, които провеждат далеч по-либерална политика и там животът продължава както обикновено.

Данните сочат, че политиката за блокиране може да бъде спряна в рамките на няколко дни и да бъде заменена с политика на умерено социално дистанциране.