ИЗРОД: Това е Христос, гаврил се 2 часа с майка на две деца

Крими
16:55 - 07 Февруари 2020
4211
ИЗРОД: Това е Христос, гаврил се 2 часа с майка на две деца

Районната прокуратура в Свиленград внесе в съда обвинителен акт срещу 22-годишния циганин от Любимец Христос Митев за опит за изнасилване и блудство с 44-годишна жена, майка на две деца, с която се гаврил в продължение на 2 часа!

Тежкият инцидент разтресе Любимец в края на юни 2019-а. 22-годишният ром Христос Митев със сила отвлече и над два часа се гаври с красивата Н. Насилникът обаче бързо бе разкрит от полицията и арестуван. С прокурорско разпореждане той бе оставен зад решетките за 72 часа. Прокуратурата вече му е повдигнала две обвинения – опит за изнасилване и блудство. Ужасяващата история разказа stmost.info.

И по двете законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода. Пред разследващите циганинът признал вината си. Пред „Старият мост“ Христос сподели, че искрено съжалява за извършеното. „Бяхме излезли на дискотека в Любимец и доста съм се напил. Чух, че откъм басейна идва музика и помислих, че има ромско събиране. Затова тръгнах натам. Не помня кое ме е накарало да дърпам жената, която е доста по-възрастна от мен и може да ми е майка. Дори не помня лицето й. Ако бях трезвен, никога нямаше да сторя това“, разказа Митев.

Гнусното деяние, което мнозина сравниха с холивудски филм на ужасите, се разиграло на 29 юни около полунощ. Тогава 44-годишната Н., която работи в НЧ „Братолюбие 1884“ в Любимец като организатор културно-масова дейност, празнувала юбилей на свой познат край басейн „Рай“ в Любимец. Излязла на входа до колата си, когато циганинът изскочил изневиделица и ожесточено я задърпал. Въпреки че се съпротивлявах, започна да ме влачи по пътя и във високите треви край Марица, разказа пред наш екип Н. Крещях с все сила, но явно никой не ме чуваше заради музиката и започналата точно в този момент заря.

След като Н. се забавила доста време, съпругът й се притеснил, че с нея нещо се е случило. Нямало как да й се обади, тъй като не взела телефона си. Започнал да разпитва присъстващите дали не са я виждали, но напразно. Тогава се обадил на спешния телефон 112 за помощ, но оттам казали, че по закон трябвало да изминат 10 часа от изчезването, за да организират полицейска акция.

Разтревоженият съпруг се качил в автомобила си и тръгнал да обикаля наоколо. „Колата мина на 2 метра от нас, но извергът беше запушил устата ми и не можех да извикам. Разбрал, че вече ме търсят, нападателят започна да ме удря и заплашва, че ще ме убие“, разказа Н. Ромът се опитал да я завлече по-навътре в тревите, високи колкото човешки бой. Тя от своя страна се постарала да се придържа колкото се може по-близо до пътя, за да има повече шанс да я открият.

В крайна сметка я спасили обувките с токчета, които събула още в началото, за да се държи по-устойчиво. Намерил ги случайно фотографът на юбилейното парти, когато си тръгвал около 01:00 ч. през нощта. Той веднага се върнал и уведомил. Тогава за всички станало ясно, че с Н. се е случило нещо лошо. Лично кметът на Любимец Анастас Анастасов се обадил в полицията и започнало мащабно издирване. В акцията се включили десетки полицаи от Любимец и Свиленград.

Като чул, че търсят жертвата му, циганинът станал още по-яростен. Натискал главата й в земята, удрял я, разкъсал роклята й. Може би това, че нападателят бил много пиян, спасило жената от сексуален акт. В един момент Н. се отскубнала и успяла да извика. Като чули писъците, ченгетата тръгнали към мястото, откъдето идвали. Безпомощната жена била намерена в тревите близо до ракиения казан. Ромът пък успял да избяга. Още на следващия ден бил издирен и арестуван.

Според Н. тя е станала случайна жертва. Мисля, че е дебнал някоя жена да остане сама, за да й налети, предполага потърпевшата. „Благодарна съм, че съм жива. В един момент реших, че това ще е краят ми. Добре че похитителят нямаше оръжие. Искам да благодаря на полицаите за бързата им реакция и адекватни действия“, сподели пред „Старият мост“ малко след зверството Н.