Изрод уби мъж при игра на карти в центъра на София

Актуални новини
12:46 - 16 Януари 2023
2918
Изрод уби мъж при игра на карти в центъра на София

Обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда е внесено от Софийска градска прокуратура (СГП) в Софийски градски съд (СГС). Обвинителният акт е срещу С. А. за престъпление по чл. 124, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 128, ал. 1, вр. ал. 2, пр. последно от НК.

Доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, сочат, че на 26.06.2021 г., около 22:00 ч. обвиняемият С. А. играел карти в гр. София, на Женския пазар. В близост се намирали и други присъстващи, както и пострадалият С. Д.

Последният се обърнал към С. А. гонейки него и останалите, тъй като пречели на работата на близкото заведение. Последвал физически сблъсък между пострадалия и обвиняемия, в разгара на който С. А. хванал с ръцете си в областта на двата крака С. Д., съборил го на земята, последният паднал назад и си ударил главата в земята.

Пострадалият лежал неподвижно по гръб на земята, а под главата му се образувала локва кръв. Виждайки състоянието му, С. А. избягал, а на мястото се събрали хора, които започнали да оказват помощ на пострадалия и се обадили на тел. 112. Докато чакали линейка С. Д. дошъл в съзнание, но не помнел нищо.

С. Д. бил хоспитализиран в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, извършени били терапия и лечение. Въпреки положените медицински усилия, на 30.06.2021 г. той починал. Смъртта му настъпила вследствие на получените при удара  закрита черепно мозъчна травма, вътремозъчен кръвоизлив, счупване на тилна кост, както и последващите усложнения – развитие на вторичен кръвоизлив в мозъчния ствол, мозъчен оток с белези на мозъчно притискане, мозъчна смърт, двустранна пневмония.

Разследването по случая е проведено от 03 РУ – СДВР под ръководството и надзора на СГП.

Предстои насрочване от СГС на разпоредително заседание по делото.