Изродът-убиец Мартин докаран в болницата на носилка

Актуални новини
17:16 - 16 Август 2019
8027
Изродът-убиец Мартин докаран в болницата на носилка

Задържаният за жестокото убийство, предшествано от брутално изнасилване на 7-годишната Кристин от сливенското село Сотиря - Мартин Трифонов, бе вкаран в Бърза помощ с носилка. От двете страни го охраняваха шестима полицаи, предаде сливенски сайт.

21-годишният Трифонов бе гол до кръста и с брада. Линейката с изверга бе придружена от две полицейски коли. Както Lupa.bg писа, Мартин е бил прострелян и заловен малко след 14 часа до разклона за село Сотиря.

Към обяд са били получени сигнали, че предполагаемият убиец на 7-годишното момиченце в сливенското село Сотиря - Мартин Трифонов, е видян. Той бе задържан от полицията в покрайнините на селото. След подадените сигнали младия ром е успял да избяга и се е укрил в близка местност, разкри главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който лично ръководеше акцията.

Един местен човек го е видял в гората и е успял да го снима. Ако не се беше стигнало до задържането, този кадър е щял бъде най-актуалният, който от полицията щели да предоставят за медиите. До това обаче не се стига.

Преди да бъде заловен от полицията, Мартин Трифонов е бил завързан от човека, който срещнал в гората, но е успял да избяга. В момента убиеца е в болницата, има охрана. Той има наранявания по краката, не е установено дали е от оръжие на полицаите. Но е имало продължително преследване, задържане, бягство - което обуславя основателно използване на оръжие, посочи Ивайло Иванов. Предстои повдигане на обвинение.

Мартин Трифонов бе задържан 24 часа след зверското убийство на малката Кристин

Оказа се, че роднините на Мартин са знаели за извършеното от него престъпление. Те обаче не са сигназилирали полицията. Няма данни Мартин да страда от психически заболявания.

Изродът има две присъди - за блудство и кражби. Блудството е назад във времето, извършвал е дребни кражби на местата, на които е работел. Не е имал подготовка за убийството, нямал е планове да напусне страната. Не е употребявал алкохол, фен е на енергийните напитки. Ще се направят тестове за наркотици. Но според полицията не е взимал такива, тъй като е бил изключително беден. Мартин нямал даже и мобилен телефон.

Бабата на Мартин Трифонов е била наясно със зверството, извършено от внука й. Тя обаче не е сигнализирала полицията