Изследване : Слабата фигура не винаги означава здрава и спортна

Експертите твърдят, че има слаби, но отпуснати и занемарени хора

Новини
23:00 - 08 Октомври 2023
5307
Изследване: Слабата фигура не винаги означава здрава и спортна

Слабото телосложение невинаги означава здрава и спортна фигура, съобщи "Дейли мейл", позовавайки се на изследване, според което една четвърт от жените във Великобритания с висок индекс на телесна мазнина всъщност са с тонизирани тела.

Освен тези 25 процента от жените 10 процента от мъжете със затлъстяване в страната попадат в групата "стегнати и пълни" и нямат никакви здравословни оплаквания, свързани с теглото.

Според някои експерти теглото не е най-важното нещо и има слаби, но отпуснати хора. От друга страна, килограмите не би трябвало да бъдат възприемани като пречка от мъжете и жените да бъдат физически активни. 

Затлъстяването може да причини опасни заболявания като тези на сърцето, както и омазняване на черния дроб и проблеми с бъбреците. Индексът на телесна маса е най-често използваният индикатор дали даден човек попада в категорията "затлъстяване". Той се изчислява чрез разделяне на теглото в килограми на ръста. През последните години обаче лекарите все повече обръщат внимание, че този индекс не дава информация за това дали теглото се дължи на мускули, или на мазнини. Състезател по ръгби и човек без физическа активност могат да имат един и същ индекс на телесна маса.