Изследват за дрога и алкохол загиналия Александър край Панчарево

Общество
17:56 - 07 Септември 2022
2823
Изследват за дрога и алкохол загиналия Александър край Панчарево

Досъдебното производство по случая с катастрофата край Панчарево е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към отдел „Разследване“ на СДВР.

Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, приложени са скица и фотоалбум към него, иззети са трите леки автомобила, протоколите за които са внесени от прокуратурата в съда за одобрение.

В района на произшествието видеокамери не са установени, назначени са техническа експертиза за състоянието на леките автомобили, съдебномедицинска експертиза на  починалия и съдебнохимическа експертиза, възложена на експерт от ВМА за установяване дали има алкохол и упойващи вещества в кръвта на починалия водач.

Изясняват се причините за възникване на пътнотранспортното произшествие. Предстои да бъдат назначени всички необходими експертизи.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.

Според първоначалната информация по случая около 22,05 часа лек автомобил, марка БМВ, се движел по ул. „Самоковско шосе“ с посока на движение от бул. „Елин Пелин“ към ул. „Шуманец“ и в района на гребната база. Ударил се челно в насрещно движещия се лек автомобил, марка „Мазда“.

Ударът настъпил в платното за движение на маздата. След това ударената кола отскочила назад и настъпил удар в движещия се зад него лек автомобил, марка „Фолксваген“.

В резултат на произшествието настъпила смъртта на водача на лекия автомобил, марка БМВ, и са причинени телесни повреди на пътуващата с него 29-годишна жена.

Телесни повреди получили и 18-годишният водач на лек автомобил, марка „Мазда“, и пътуващите с него три момичета на 17 години, на 14 години и на 18 години.

Леки наранявания са получили 18-годишния водач на лек автомобил, марка „Фолксваген“, и пътуващите с него две 16-годишни момчета.