Изтече запис от интервюто на плагиатстваната доц. Киселова

Петър Илиев има доста здрави гърбове, юристката сезира Етичната комисия на Алма матер

Топ
20:45 - 05 Август 2021
8515
Изтече запис от интервюто на плагиатстваната доц. Киселова

Той има здрави гърбове, които да го подпират, аз какво да направя... Както се казва, на мен ми обявиха конкурса, той влезе в него. Сега обяснява, че са му спрели развитието. Ами спряха го, защото (...) с нечисти средства.

Така доц. Наталия Киселова, за която стана ясно, че е била изплагиатствана с цели пасажи от посочения кандидат за МВР шеф Петър Илиев от Има такъв народ, разкри подробности за скандала. Запис от интервюто й, в което тя разкри, че е била заплашвана от него, изтече в сайта "Антени". Доц. Киселова разкри още, че с нея вече се е свързал представител на БСП. 

Тя е разбрала за преписването, когато е излязла книгата. "Преди да се обърна към Етичната комисия на СУ, ще се обърна към шефа на катедрата, защото това е репутационна щета. Всичко започна през медиите - заплахи, че ще ме съдят...", казва тя.

Попитана дали все пак това не е по-добрият вариант, тя отговаря: "На мен целта не ми е да ме съдят и да има правителство, а да няма правителство, този човек да не е там". И добавя, че сега съюзници намира в лицето на журналистите. 

Авторът на интервюто Рени Нешкова обяснява:  

"Поради плъзналите спекулации редакцията на „Антени“ публикува и звуковия файл на интервюто с доц. Наталия Киселова.

Бях удивена да чуя от хора, които ме познават, че такова интервю доц. Киселова не била давала. В началото извън микрофона тя поиска да не я цитирам. От този момент нататък аз задавах въпроси, а тя отговаряше и много добре знаеше, че я записвам. Досега в журналистическата си практика нямам публикувано интервю, което да не съм направила.

Знам, че са я заплашвали, но не това е начинът да излезе достойно от ситуацията. Аз не твърдя и не вярвам в нещата, които ми казаха за нея. Но тя си позволи да се спасява, отивайки твърде далече. Няма да цитирам какво ми каза в личен разговор. Знам само, че въпросният г-н Петър Илиев се подсмихва отстрани.

На мен ми е ясно, че тя се страхува, но нали единственият ѝ съюзник били медиите, както твърди самата тя в интервюто. Не е протестирала преди години, когато плагиатството вече е било факт, с мотива да не се урони престижът на факултета.

Помислете върху това и после да си говорим за демокрация".