Изтеглят скандалните "сатанински" маратонки с логото на Nike

Купувачите трябва да получат парите си обратно

Стил
13:09 - 09 Април 2021
4624
Изтеглят скандалните "сатанински" маратонки с логото на Nike

Така наречените "сатанински обувки", в които се твърди, че съдържат капка човешка кръв, трябва да бъдат изтеглени от пазара. Това става ясно след съдебно дело, спечелено от спортния гигант от Nike.

Припомняме, че наскоро от известната марка заведоха дело срещу злоупотреба срещу компанията MSCHF, произвела 666 чифта маратонки, базирани на класическите Nike Air Max 97. Те бяха промотирани като "сатанински", съдържащи в подметката си капка човешка кръв и бяха широко рекламирани от американския гей рапър Lil Nas X.

Според решението на съда, въпросните маратонки ще бъдат изтеглени, а купувачите трябва да си получат парите обратно.

От скандалните маратонки бяха направени само 666 чифта, които бяха разпродадени за $1018 веднага. На спортните обувки бяха отпечатани цитати от "Лука 10:18" - препратка към библейски стих, който намеква за падането на Сатана от небето.

В заведеното от Nike делото се твърди, че "сатанинската" маратонка вече е довела до призиви за бойкот на компанията, защото много хора са помислили, че фирмата е одобрила продажбата на въпросната стока. От Nike обаче подчертават, че "нямат нищо общо с този продукт".