Изтича срокът за смяната на имената българските клубове в Северна Македония

Балкани
21:17 - 15 Февруари 2023
1675
Изтича срокът за смяната на имената българските клубове в Северна Македония

Утре изтича тримесечният срок, в който вече регистрираните сдружения и фондации в Северна Македония трябва да подадат заявления за промяна на имената си, ако те се смятат за спорни, в противен случай ще бъдат заличени.

От българското сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид е подадено искане до Централния регистър в Република Северна Македония за "уеднаквяване на работата на сдружението с измененията и допълненията на Закона за сдруженията и фондациите”, съобщават медиите в страната, цитирайки съобщение на Централния регистър. Според институцията, „процедурата по искането все още продължава и няма подадено заявление от сдружението "Ванчо (Иван) Михайлов" от Битоля”.

За БТА председателят на сдружението „Цар Борис Трети” в Охрид Томе Блажески уточни, че изпратеното до Централния регистър писмо от началото на февруари е с искане на уточнения за начина, по който регистрираното през ноември 2021 г., по Закона от 2010 г. сдружение трябва да съгласува работата си по новоприетия закон, но не е отправяно искане за промяна на името на сдружението.