Изтребител Су-34 се разби във Воронежка област

Причината за инцидента може да е техническа неизправност

Украйна
15:12 - 20 Септември 2023
2478
Изтребител Су-34 се разби във Воронежка област

Самолет Су-34 се разби във Воронежка област. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, цитирани от ТАСС. Воронежка област е съседна на Украйна.

"На 20 септември 2023 г. във Воронежка област около 10:00 часа местно време (съвпада с българското) самолет Су-34 се разби по време на планов тренировъчен полет. Екипажът на самолета, състоящ се от двама души, катапултира и се евакуира на летището на домуване. Няма заплаха за тяхното здраве", казаха от руското министерство на отбраната.

Самолетът се е разбил далеч от населените места. На земята няма пострадали и разрушения. Полетът е извършен без боеприпаси. Причината за инцидента може да е техническа неизправност, допълват от ведомството.

Су-34 (по класификацията на НАТО - Fullback) е двуместен фронтови бомбардировач за всякакви метеорологични условия. Той е предназначен за нанасяне на ракетни и бомбени удари по наземни цели и поразяване на въздушни цели на противника. Тези самолети се използват активно, включително от руските военновъздушни сили на Северния военен окръг.